Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]

Wedstrijdsecretariaat:
[email protected]
 
Vertrouwenscontactpersoon 

Wanneer kun je terecht bij de VertrouwensContactPersoon van de vereniging?

Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon.
De vragen die je hebt kunnen gaan over:

• Pesten en gepest worden.
• Het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur of geaardheid niet bij hoort.
• Grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig.
• Een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hiermee te maken heeft.
• Je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team.
• Je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is.
• Iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag.
• Het feit of je vraag bij de vertrouwenspersoon van (naamhockey-vereniging) op de juiste plaats is.

Hoe vertrouwelijk is een VertrouwensContactPersoon?
Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg en toestemming gebeuren! De gesprekken die er tussen jou en de VertrouwensContactPersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar:

a. toestemming voor hebt gegeven
b. van op de hoogte bent

De activiteiten van de VertrouwensContactPersoon vallen onder de verant-woordelijkheid van het Algemeen Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de VertrouwensContactPersoon aan dit bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.

Voorkomen is beter dan genezen

De VertrouwensContactPersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn. Bij een VertrouwensContactPersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

Onze club heeft twee Vertrouwenscontactpersonen. 

Petra Gijsen-Bergmans
Petra is woonachtig in Horst en reeds meer dan dertig jaar lid van HCH. Tot voor enkele jaren terug heeft zij zelf actief gehockeyd en diverse functies bekleed binnen HCH. Petra heeft 3 kinderen en 8 kleinkinderen, die allen actief betrokken zijn bij de hockeysport.

Tosca Smedts-Rops
Tosca is alweer meer dan veertig jaar lid van HCH. Zij heeft zelf actief gehockeyd en jaren jeugdteams als coach begeleid. En tevens lid van de TC geweest. Tosca is woonachtig in Horst en heeft 3 kinderen, die ook allen hockeyen.

Heb je een vraag voor een van de vertrouwenscontactpersonen of heb je behoefte aan een gesprek, dan kun je via onderstaand mailadres dit kenbaar maken en zal een van de vertrouwenscontactpersonen binnen 2 dagen contact met je opnemen.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
KNHB Naar de KNHB Site