Social media
Snelmenu
Uitslagen

D1 - MHCD D1 : 0-1
D2 - V.M.H.C. Basko D2 : 1-0
D3 - HC Boekel D3 : 7-1
D4 - HC Delta Venlo D7 : 8-2

Alle uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]

Wedstrijdsecretariaat:
[email protected]
 

terug naar vorige pagina

G-Hockey 1- Hockey Club Uden G1 : 5 - 3 
 

Hoi iedereen

Zaterdag 9 oktober speelden we ons derde wedstrijd van het seizoen 2021/2022. We speelden thuis tegen Uden, een oude bekende. Toen we een paar jaar geleden nog een zestal speelden, speelden we vooral tegen MOP, Geel-Zwart  en Uden. MOP speelt nog altijd zestal. Geel-Zwart speelt dit jaar geen competitiehockey. Ik ben ze in alle poules niet tegengekomen. Ik las op hun website ook, dat ze nieuwe spelers/speelsters zoeken. Maar wij speelden nu dus tegen Uden. Uden is sinds de zomer een achttal. Wel weer leuk om tegen een oude bekende te spelen. Beide ploegen hadden elkaar een paar jaar niet meer gezien, maar dit seizoen zijn we weer tot elkaar veroordeeld en spelen drie keer tegen elkaar (als alles doorgaat). 

Michaela was er helaas niet bij en ook Mandy kon er niet bij zijn. Zij had een blessure, net voordat ze haar eerste wedstrijd zou spelen. Veel beterschap en hopelijk ben je er de volgende keer bij, Mandy.  Voor de rest was iedereen er bij, dus we hadden tien man. Twee reserves. In de zestallen deden wij altijd bovenin mee, Uden speelde het ene jaar in de hoogste klasse en het andere jaar een niveautje lager. De laatste twee jaren deden ze mee aan kop, samen met MOP. 

Het was goed weer. Het was rond de 11 graden, maar het zonnetje scheen. Nadat we alle tegenstanders via stickie tegen stickie een sportieve wedstrijd wensten, kon de wedstrijd beginnen. Voor Uden was het hun tweede wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen Eindhoven kon niet doorgaan, en hun eerste wedstrijd speelden ze uit in Culemborg, die met 0-2 verloren ging. Yasmina en Eefje stonden in het eerste kwart reserve, maar iedereen kwam aan de beurt om een kwart reserve te staan. Loes was de keepster. 

We kwamen razendsnel op een 1-0 voorsprong, nog in de eerste minuut. Het doelpunt werd gescoord door Bart. De tegenstander had één zeer gevaarlijke speler (Robin), hij scoorde in het eerste kwart drie keer. Maar wij scoorden ook drie keer in het eerste kwart. We kwamen steeds op voorsprong en Robin maakte steeds gelijk, waardoor de stand na het eerste kwart 3-3 was. De 2-1 was ook van Bart, de 3-2 was van Leon. In de tweede kwart werd Eefje op Robin gezet, om hem uit te schakelen. Dit lukte zeer goed. De anderen konden zich concentreren op de andere (minder gevaarlijke) spelers en proberen om een doelpunt te scoren. We konden niet scoren, en omdat Robin aan de ketting lag bij Eefje, werd er in het tweede kwart niet gescoord. Ruststand 3-3 dus.

In de tweede helft pakte Uden het iets anders aan, niet alles ging meer via Robin. Andere spelers/speelsters kregen ook hun kansen. Robin kon zich in het eerste kwart uitleven, maar daarna kreeg hij geen kans meer. Hij werd wel steeds gefrusteerder en begon zich te ergeren op alles en iedereen. Daar hadden we soms moeite mee. In het derde kwart en vierde kwart waren we iets beter, Uden kreeg ook nog wel een paar kansen, maar we hadden ook nog Loes. Ze had een paar hele mooie reddingen, echt wereldreddingen, en van één redding wist ze zelf niet, dat ze de redding had verricht. Uden schoot op doel, Loes raakte de bal zo aan, dat de bal net naast ging. Dat was echt een zeer mooie keepersactie. We hebben het geluk dat we over twee hele goede keepster beschikken: Michaela en Loes. 

We scoorden in het derde kwart de 4-3, we kregen kansen op meer, maar waar in het eerste kwart bijna elke bal die op doel vloog, erin ging, ging het nu moeizamer. Leon scoorde de 4-3. In het vierde kwart hetzelfde spel als in het derde kwart, wij hadden meer kansen, maar kregen de bal er maar niet in. Het bleef gevaarlijk omdat we maar met één doelpunt voorstonden. Uden kwam  heel af en toe ook tot een kans en dan hoeft het verkeerd te lopen voor ons, en het is weer gelijk. We hadden het geluk deze keer aan onze zijde, want Uden kwam niet meer tot scoren. Geluk en de uitstekende reddingen van Loes. Op een gegeven moment vond Eefje het genoeg geweest, en ging een solo aan, om het hele veld uit te spelen. Helaas ontbrak de kracht om tot het doel van de tegenstander te komen (een paar jaar geleden tegen Geel-Zwart was het wel gelukt, alleen de paal stond toen in de weg). Ze raakte de bal kwijt aan een verdedigster van Uden, maar zij speelde de bal verkeerd en Kevin kreeg de bal en legde hem voor op Bart, die alleen maar in hoefde te tikken en zo dus de bevrijdende 5-3 scoorde. Na nog een paar kansjes van Uden was de wedstrijd ten einde, en konden we voor de tweede keer in drie wedstrijden juichen voor de overwinning. 

5-3 winst dus, kwartstanden (3-3, 0-0, 1-0, 1-0). Drie doelpunten van Bart en twee doelpunten van Leon.

Het was collectief echt een topprestatie van ons allen. Yasmina, Irmy, Bart, Jeroen, Kevin, Krissy, Eefje, Loes, Leon en Joyce. Als team speelden we echt geweldig, echt toppie. Een echt goede teamprestatie. Zo doorgaan!

Dank je wel alle spelers/speelsters voor hun goede inzet en hun goede spel. Dank je wel Pieter en Rob voor het geweldig coachen langs de lijn. Dank je wel scheidsrechters voor het goede fluiten. Het was een harde wedstrijd, maar wij speelden wel zeer sportief, hier ook een dank je wel aan alle spelers/speelsters in ons team, voor het sportief zijn en zich niets aan te trekken van het gemekker van enkele tegenstanders. Pieter had ons voor de wedstrijd ook al hiervoor gewaarschuwd.  Dank je wel aan alle toeschouwers, die ons naar de overwinning hebben geschreeuwd. 

Culemborg bleek ook zijn derde wedstrijd gewonnen te hebben: 4-2 tegen Eindhoven. Ze hebben wel alle drie wedstrijden tot nog toe gewonnen, maar echt gemakkelijk gaat het hun ook niet af. Dit lijkt wel een redelijk gelijkwaardige poule te zijn. Tegenstanders waar we leuk en sportief tegen kunnen hockeyen, niet zo'n goede teams als de laatste twee jaar. Die waren (veel) te sterk voor ons. De sfeer binnen het team heeft er nooit onder geleden. De sfeer was opperbest, bleef opperbest en is nog steeds opperbest. Ons team is echt een geweldig mooi sportief team. 

Alle uitslagen tot nog toe: Horst-Culemborg 2-5. Eindhoven - Horst 1-4. Culemborg - Uden 2-0. Horst - Uden 5-3 en Eindhoven - Culemborg 2-4. De wedstrijd tussen Uden en Eindhoven is uitgesteld en wordt pas in mei volgend jaar gespeeld.

Stand

1 Culemborg 3-9 (11-4)

2 Horst 3-6 (11-9)

3 Uden 2-0 (3-7)

4 Eindhoven 2-0 (3-

Ieder team speelt nog twee keer tegen elkaar, alleen Uden en Eindhoven spelen nog drie keer tegen elkaar.

Op 13 november is ons volgende wedstrijd, uit tegen Culemborg. Hopelijk kunnen we daar een beter resultaat behalen dan thuis tegen Culemborg. Zolang we maar leuk en sportief kunnen hockeyen, dat is het belangrijkste. En dan zien we wel wat het resultaat zal worden. 

Op 27 november spelen we weer thuis, tegen Eindhoven. En dan is het winterstop. 

Met sportieve hockeygroetjes

Eefje  


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Nieuws
KNHB Naar de KNHB Site